ΥΓΕΙΑ: Γιατροσόφια που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές.

Θηλώματα δέρματος, ακροχορδών, ινοεπιθηλικός πολύποδας ή κρεατοελιά είναι τέσσερις ονομασίες που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις δερματικές αναπτύξεις που δημιουργούνται εξαιτίας της συσσώρευσης τριχοειδών και κολλαγόνου στα παχύτερα στρώματα του δέρματος, η επιστημονική ονομασία είναι ακροχωρδών. 

Είναι μικρά σε μέγεθος και εμφανίζουν ακανόνιστο σχήμα, κάνουν την εμφάνιση τους συνήθως στα βλέφαρα, το λαιμό, κάτω από το στήθος και στις μασχάλες, και δεν κάνουν διακρίσεις σε άντρες και γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

1. Μηλόξυδο Αυτή είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για να αφαιρέσετε κρεατοελιές. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και βουτήξτε σε μηλόξυδο, περάστε από πάνω από τις κρεατοελιές. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για ένα περίπου μήνα και θα εξαλείψετε πλήρως το πρόβλημα.

 2. Καστορέλαιο Ανακατέψτε λίγο καστορέλαιο με μαγειρική σόδα για να φτιάξετε μια αλοιφή που πρέπει να έχει παχύρρευστη υφή. Αλείφετε πάνω στις κρεατοελιές και θα δείτε ότι σταδιακά θα εξαφανιστούν. Επαναλάβετε τη θεραπεία από 2 έως 4 εβδομάδες.

 3. Χυμός Ανανά Είναι από τους ευκολότερους τρόπους για να εξαφανίσετε τις κρεατοελιές. Αλείφετε καθημερινά με χυμό ανανά την περιοχή τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα, και το αφήνετε ως έχει, δεν το ξεπλένετε. Σε διάστημα μόλις 10 ημερών θα δείτε αποτελέσματα και την κρεατοελιά να απομακρύνεται εντελώς από το δέρμα.

 4. Χυμός από ένα κρεμμύδι Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι προσθέτουμε μπόλικο αλάτι, και το αφήνουμε μέχρι το επόμενο πρωί. Την επόμενη ημέρα στύβουμε καλά και παίρνουμε μόνο το χυμό από το συγκεκριμένο μείγμα. Εφαρμόζουμε καθημερινά στο σημείο που έχουμε το πρόβλημα και για διάστημα 10-12 ημερών το λιγότερο. Αυτό θα αφαιρέσει την κρεατοελιά που δημιουργήθηκε στο δέρμα σας.

 5. Φλούδα μπανάνας Ένα ακόμα φυσικό συστατικό που φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικό στην αφαίρεση των κρεατοελιών είναι η φλούδα της μπανάνας. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι φλούδας και πιέστε με αυτό το σημείο που έχει πρόβλημα, δέστε το με ένα επίδεσμο ή λευκοπλάστ και αφήστε πάνω σας όλο το βράδυ. Επαναλάβατε καθημερινά μέχρι το πρόβλημα να μειωθεί και να αφαιρεθούν τελείως η κρεατοελιές.

 6. Βερνίκι νυχιών Το βερνίκι νυχιών είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για να απαλλαγείτε από τις κρεατοελιές. Εφαρμόστε βερνίκι νυχιών πάνω στην περιοχή, και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει μόνο του, αφού στεγνώσει μπορείτε να πλύνετε την περιοχή. Επαναλάβατε τη διαδικασία 3 φορές την ημέρα, για 2-3 ημέρες έως ότου και θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσο μικρές και αν είναι ποτέ, μα ποτέ, μη προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές τραβώντας με τσιμπιδάκι ή να τις κόψετε με κάποιον άλλο τρόπο. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μόλυνση στην περιοχή, το καλύτερο θα ήταν να προσπαθήστε να τις εξαλείψετε με τις λύσεις που σας παρουσιάσαμε στο σημερινό μας άρθρο.

 Σε κάθε περίπτωση πάντως, πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας γιατί αυτός γνωρίζει καλύτερα τη περίπτωσή σας και σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή.
loading...