«Η Επιτροπή συμμερίζεται το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών από το ρωσικό εμπάργκο»

Ο τρόπος αντιστάθμισης των απωλειών στο εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών από το ρωσικό εμπάργκο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης με τον επίτροπο Γεωργίας Ντ. Τσιόλος ενόψει του σημερινού έκτακτου Συμβουλίου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης τόνισε ότι ο επίτροπος συμμερίζεται το πρόβλημα και ως καθαρή ένδειξη αυτής της κατανόησης στο τελευταίο σημείωμα που ετοίμασε η Επιτροπή για το Συμβούλιο αναφέρει καθαρά «τη δυνατότητα να δοθούν στοχευμένες αντισταθμίσεις για τους ευπαθείς τομείς, που θίγονται περισσότερο από τις απαγορεύσεις».

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ανταποκρίνεται άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα. Η δράση πρέπει να αναληφθεί από την ΕΕ, από κοινού, όπως ελήφθησαν και οι πολιτικές αποφάσεις, καθώς και για λόγους ίσων όρων ανταγωνισμού ανάμεσα στα κράτη-μέλη, είπε και τόνισε ότι η εθνική παρέμβαση είναι έσχατο μέτρο, τουλάχιστον για χώρες που η κοινωνία κάνει προσπάθεια για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο κ. Καρασμάνης δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που θίγονται περισσότερο από τις ρωσικές απαγορεύσεις, σε μια συγκυρία μάλιστα που έχουμε επενδύσει στη γεωργία και στις εξαγωγές για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και τη μείωση της ανεργίας.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην ΕΕ, ώστε οι πολιτικές αποφάσεις να μην έχουν δυσμενή αντίκτυπο σε ομάδες που δεν επηρεάζουν αυτές τις αποφάσεις, κατέληξε ο κ. Καρασμάνης.
loading...