Θεομηνία στη Βουλγαρία

Πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αγροτικά κτίσματα, πνιγμένα κατοικίδια ζώα είναι οι καταστροφικές συνέπειες των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιφέρεια Μοντάνα της Βουλγαρίας.


Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε το περασμένο 24ωρο προκάλεσε ραγδαία άνοδο της στάθμης των ποταμών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η πόλη Μπερκόβιτσα. Τρεις χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα,


 χωριά αποκλείστηκαν, ενώ πολλοί δρόμοι στην ορεινή περιοχή του Κεντρικού Αίμου καταστράφηκαν από τους όγκους νερού. Σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων στα βουλγαρικά ΜΜΕ, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών, που προχώρησαν σε εκκένωση απειλούμενων σημείων, δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα από τη θεομηνία. Ισχυρή νεροποντή μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους του λιμανιού Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο έκλεισε προσωρινά, σήμερα το απόγευμα, λόγω της κακοκαιρίας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων προειδοποίησε, σήμερα, ότι το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες, προκαλώντας τοπικές πλημμύρες κυρίως στον βορρά, αλλά και στις περιοχές των διασυνοριακών ποταμών Έβρου, Άρδα και Τούντζα.