ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πήραν αποβολή επειδή φορούσαν αθλητικά παπούτσια

  
 φορούσαν αθλητικά παπούτσια.

Το περιστατικό συνέβη στο σχολείο Coseley, στη περιοχή West Midlands της Βρετανίας, του οποίου η διευθύντρια  απέβαλε τους νεαρούς μαθητές γιατί δεν είχαν συμμορφωθεί στους κανόνες του σχολείου.
Οι γονείς των παιδιών ισχυρίστηκαν ότι τους κοινοποιήθηκαν οι νέοι κανονισμοί του σχολείου μέσω μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα το προηγούμενο βράδυ. Σε αυτό ειδοποιούσαν τους μαθητές να μην φορούν αθλητικά παπούτσια, έστω και αν είναι μαύρα, το χρώμα παπουτσιών που επιτάσσουν οι κανόνες του σχολείου.
Μιλώντας στα βρετανικά μέσα η 38χρονη Michelle Clark, μητέρα ενός 13χρονου μαθητή, δήλωσε ότι είχε ξοδέψει 75 λίρες για να αγοράσει ένα ζευγάρι μαύρα αθλητικά παπούτσια στο γιο της και το παιδί αποβλήθηκε από το σχολείο γι' αυτό το λόγο. Η ίδια τονίζει ότι ο γιος της πήγε στο σπίτι χωρίς να έχει κλειδί και έμεινε απέξω, επειδή αυτή και ο σύζυγός της ήταν στη δουλειά.
Η διευθύντρια του σχολείου, Kirsty Westhead-Jones, ανέφερε ότι οι γονείς είχαν ειδοποιηθεί με επιστολές τον Μάιο και τον Ιούλιο για την πολιτική του σχολείου, οι μαθητές να φορούν ομοιόμορφη στολή και παπούτσια, που να μην είναι αθλητικά.