ΕΙΝΑΠ: Οριστική απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.


Η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο και παρά την ομόφωνη αντίθεση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων» έφερε στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο.
Κατά την ΕΙΝΑΠ «πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο, ένα σταθμό, στη μακρά πορεία περικοπής των κρατικών δαπανών για την υγεία, τη σταδιακή αποτίναξη της ευθύνης του κράτους για την υγεία του λαού και τη μετατροπή της σε ατομική ευθύνη, τη μείωση των δωρεάν παροχών και την αύξηση της ανταποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών.
Σχεδιάζουν, στην τιμή της ιατρικής πράξης να ενσωματώσουν και τις αμοιβές του προσωπικού των νοσοκομείων, ώστε το κράτος να απαλλαγεί και από το λεγόμενο 'εργασιακό κόστος', όπως ισχύει σε πολλές χώρες στην Ε.Ε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Τονίζεται δε, ότι μέχρι το 2020 «σχεδιάζουν ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.
Οι συνέπειες είναι ολοφάνερες για τους ασθενείς, για τους υγειονομικούς συνολικά και, φυσικά, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν, τέλος, όλο το λαό να αγωνιστεί μαζί τους, ώστε «ο νόμος να ακυρωθεί στην πράξη».