Έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από σπίτι στη Λέσβο

Κοσμήματα μεγάλης αξίας και χρηματικό ποσό έκλεψαν από το σπίτι 40χρονης στον Παππάδο της Λέσβου δύο Ρομά, ηλικίας 21 και 24 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 31ης Αυγούστου, ο 24χρονος από κοινού με τον 21χρονο, μπήκαν στο σπίτι της 40χρονης, από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 14.500 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ.

Αρχικά, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε πάρκο στη Μυτιλήνη, ο 24χρονος και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του πλήθος δαχτυλιδιών και αλυσίδων, που όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί από την οικία της 40χρονης. Ακολούθως, εντοπίστηκε στην πόλη της Μυτιλήνης και ο 21χρονος συνεργός του, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην κλοπή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, θαμμένο σε αγρόκτημα στην περιοχή του Παππάδου,.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης, ότι οι ίδιοι δράστες, πριν από ένα μήνα περίπου, είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν την οικία ενός 46χρονου ημεδαπού, στην παραπάνω περιοχή.

Τα κοσμήματα που ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.