Βούτσης: Δε δεχόμαστε τις δεσμεύσεις του μνημονίου

«Και οι δύο πλευρές κατέβασαν τον πήχη για τη συνάντηση. Ο κ.Χαρδούβελης έβγαλε το θέμα των κόκκινων γραμμών. Οριακά πράγματα μπορούν να επιτευχθούν που όμως δεν αλλάζουν την εικόνα του προβλήματος. Τη βιωσιμότητα του χρέους και ταυτόχρονα την παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας αυτών των προγραμμάτων λιτότητας», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, 

 κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «ότι θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ θα είναι απολύτως κοστολογημένο. Σε ότι δεσμευθούμε, είναι φανερό ότι ταυτόχρονα γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια και για να καταγραφούν οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης και για να σκεφτούμε τους πόρους που θα κάνουν δυνατή την υλοποίησή τους».

«Κάποια είναι μέσα στο πακέτο της σκληρής αντιπαράθεσης που θα υπάρξει διότι δεν δεχόμαστε τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα μας πάει προφανώς κάτω από το μισό των προσδοκώμενων εσόδων. Θα διαταραχθεί προς το καλύτερο η συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι δραματική. Ο κ. Ντράγκι είπε για 400 δισ. ρευστότητα. Αν υπάρξει αυτή η ριζοσπαστική αλλαγή, η χώρα δεν θα έχει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό; Εμείς εκεί ποντάρουμε, με πολύ ρεαλιστικό τρόπο», σημείωσε ακόμη.