Είχαν μεταφέρει με θαλαμηγό στο νησί 64 μετανάστες

Τρεις αλλοδαποί διακινητές, εκ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτμου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών για την ύπαρξη ύποπτου θαλαμηγού σκάφους στην περιοχή, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάτμου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων το εν λόγω σκάφος, σημαίας Βρετανίας. 

Στο σκάφος επέβαιναν οι συλληφθέντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα, ενώ δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, όταν τους ζητήθηκαν από το Λιμενικό.

Στη συνέχεια, το σκάφος κατέπλευσε συνοδεία του Λιμενικού στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, όπου κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι είχε εκκινήσει από τα έναντι τουρκικά παράλια και είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς 64 παράνομων μεταναστών (μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι), οι οποίοι κατόπιν συνεργασίας με την Αστυνομική Αρχή Πάτμου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Πάτμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος καθώς και χρηματικό ποσό 7.700 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων διακινητών.